Annons:

Tobias Ekman ny chef på Nordic Hotels

Clarion Signs hotelldirektör Tobias Ekman blir ny hotelldirektör på Nordic Hotels, som köptes av Choice Hotels i somras.

Nyheten släpptes på Nordic Hotels stora event för flera hundra inbjudna på torsdagseftermiddagen. Tobias har varit ansvarig för uppbyggnaden och öppnandet av Choices senaste storbygge, Clarion Sign vid Norra Bantorget som är Stockholms största hotell med 558 rum.
Nu får han överta ansvaret för de två Nordic-hotellen, Nordic Light och Nordic Sea med totalt 542 rum.
Vid presentationen visade det sig att Tobias och Nordic Hotels tidigare ägare Ejnar Söders vägar korsats tidigare. Tobias började sin karriär i hotellvärlden som bagagebärare på Star Hotel i Sollentuna som drevs av Ejnar Söder.
– Han tvingade mig att springa och byta telefonkataloger i 200 rum, mindes Tobias Ekman med ett leende.
Choice Hotels ägare Petter A Stordalen deltog också i eventet i kvällens mest uppmärksammade kavaj, vit med svart blommönster. Han betonade att Nordic Hotels inte kommer att läggas in under Choices övriga varumärken utan behålla Nordic-varumärket.
Efterträdaren på Clarion Sign blir Camilla Berggren, som i dag är hotelldirektör på Clarion Hotel Gillet i Uppsala och arbetat inom Choice i tio år.
Kvällens nyhet var i stället att Choice skapar ett nytt lojalitetskort med bonuspoäng, Choice Nordic Club, för alla sina hotell inklusive Nordic Hotels och nyförvärvet Copperhill i Åre.
– Då kan de som bott på Clarion Collection när de rest med jobbet, ta med sig sina hustrur på shopping i Stockholm och bo på Nordic Light. Sen kan de skicka svärmor på Yasuragi och dra på grabbtur och segla vid Stenungsbaden Yatch Club. Och så kan de dra med hela familjen på skidsemester i Åre, sade Petter Stordalen.
Läs mer om eventet på TN-bloggen. Klicka här:

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024