Annons:

Hitta lugnet i Bohuslän

Bohuslänsk granit, kärnfuru och ljungfärger. Lokala råvaror. Till och med namnet på nyöppnade Vann hotell, konferens och spa nära Lysekil har lokal anknytning – vann är vatten på bohuslänska. För 78 miljoner har gamla Hotel Lingatan uppgraderats till en oas.

Efter en slingrig skogsväg kommer vi fram till en stor mörkbrun byggnad.
– Inte vackert direkt. Som en facklig kursgård från 80-talet, säger mitt ressällskap med viss besvikelse i rösten.
Den byts dock snabbt mot glad förväntan. Bortom den långa korridoren, där det för dagen vimlar av glada barn i rullstolar som har eftermiddagsfika på en handikappkonferens, och bortom receptionsdisken och restaurangen skymtar vi något spektakulärt: grönblått fjordvatten genom stora panoramafönster. Från de 400 kvadratmeter stora fönsterpartierna mot vattnet syns också hotellets gröna gräsmattor, egna sandstrand och brygga. Det här börjar kännas riktigt bra.
I den prisbelönte Gert Wingårdhs händer har byggnaden – som faktiskt visar sig ha varit Metalls kursgård på 80-talet – förvandlats till ett modernt och lagom designat spahotell. Ett hotell som andas Bohuslän i allt från de stålgrå golven, den svarta receptionsdisken i bohusgranit och den obehandlade kärnfurun i altandäcken till menyn, fylld med västkustdelikatesser. Färgen på den blommande ljungen utanför vårt hotellrum går igen i textilier och möbler. Till och med i fogmassan i kaklet!  
Hotellets stolthet är den 1 000 kvadratmeter stora spa-anläggningen. Vi kliver in genom en svart kort korridor – ett smart sätt att markera övergången till ett kompakt lugn. För här inne råder lugn. Vattnet i de sex poolerna rör sig sakta. Inredningen är sparsmakad med grå väggar i granit som låter utsikten över Gullmarn komma till sin rätt.  
Vattnet smakar salt, eftersom salt används i stället för klor i poolerna. Förväntansfull som ett barn testar jag mig igenom de sex poolerna. Andas in blomdoft i blompoolen, svettas i den rödmålade djävlulsgrytan och huttrar i den vita 10-gradiga poolen. Hela tiden är jag på jakt efter bilden från hotellets sajt , av en eld som skiljer två pooler från varandra. Tji fick jag – elden har slutat fungera och ingen vet riktigt varför. Jag tröstar mig i den mörka poolen med formgjuten soffa under vattnet och tycker att livet känns helt okej ändå.
Prisexempel: B & B inkl spa 1550 kr. Dagbesök med fika, lunch och egen spa-cermoni: 550 kronor
REDAKTIONEN

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024