Annons:

Zlatan lockar till Barcelona

Intresset för Barcelona som resmål har ökat rejält sedan Zlatan Ibrahimović bytte klubb.

Zlatan drar weekendresenärer till Barcelona. Jämfört med i fjol ökar antalet bokningsandelar med över 30 procent sedan Zlatan bytte klubb. Detta visar ny bokningsstatistik från Ticket.
 
– Vi märker ett kraftigt ökat intresse för weekendresor till Barcelona sedan Zlatan skrev på för klubben. Och det är en stor blandning av resenärer som efterfrågar en höstweekend till Kataloniens populäraste turiststad. Vi har aldrig haft så många förfrågningar om fotbollspaket, som är en av de stora anledningarna till besöket, säger Martin Durnik, kommunikationschef på Ticket.
 
Även London har ökat i popularitet de senaste veckorna. Detta tros bland annat vara på grund av att kronan har stärkts mot pundet.
 
De storstadsresmål som har tappat mest är de amerikanska storstäderna New York och Miami. Detta beror bland annat på att mer närliggande resmål som Prag och Budapest har ökat i popularitet och tagit sig in på topplistan.
 
– Både Prag och Budapest är två mycket prisvärda resmål som passar alla målgrupper. Det är två städer som har ökat kraftigt i popularitet under hela året tack vare bra utbud av billiga flygresor och prisvärt boende, säger Martin Durnik.
 
Barcelona, London och New York följs på topplistan av Bangkok, Paris, Malaga, Rom, Miami, Budapest och Prag.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024