Annons:

Borgafjäll vinnare i Stora Turismprisets regionfinal

Hotell Borgafjäll har utsetts till vinnare i Stora Turismprisets regionfinal för området Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland.

Hotell Borgafjäll går vidare som finalist till Stora Turismprisets riksfinal den 22 oktober i Stockholm. Nominerade var även Piteå Havsbad och Urkultfestivalen.
 
– Underbart, jag kan inte säga annat. Vi har kämpat i så många år, långt upp i norr tillsammans med familjen, medarbetare och inte minst med aktörer i området. Att gå vidare som finalist till galan betyder väldigt mycket, inte bara för oss utan förhoppningsvis för hela Södra Lappland. Om vi kammar hem priset i Stockholm, och det ska vi försöka göra, Yvonne Lif-Lövbrand, vd för Hotell Borgafjäll.
 
Juryn lämnade följande motivering:
”Där allmän väg slutar och de storslagna fjällmassiven markerar gränsen mot Norge har framsynta människor med djärva idéer skapat någonting som andra inte trodde möjligt. Hotellets till synes djärva men målmedvetna satsning i den lilla lapplandsorten är lönsam och en god förebild för rural turism i norra Sverige, där familjen Lövbrand genom kreativitet har vänt mångmiljonförluster till en ljus framtid där de nu återinvesterar miljonvinster i sin hemkommun.”

Kommentarer är stängda.