Annons:

Lennart Käll blir 1,5 miljoner fattigare

Lennart Käll blir 1,5 miljoner fattigare i höst efter att ha backat i förhandlingar med tidigare arbetsgivaren Ticket Travel Group. Enligt avtal skulle förre koncernchefen få betalt i sex månader efter att han slutat, vilket skulle kosta Ticket cirka 3 miljoner. Efter tuffa förhandlingar nöjde sig Käll, enligt initierade källor till Travel News, istället med hälften.

Stämmer det att ni nått denna överenskommelse med Lennart Käll?
– Vi har enats ja. På frågan vilken nivå kan jag inte svara, utan det är en uppgörelse mellan Ticket och Lennart, säger Göran Grell, styrelseordförande för Ticket.
Han är nöjd med uppgörelsen utifrån rådande förhandlingsläge.
– Varje sparad krona är otroligt välkommen för Ticket. Att ha medarbetare som inte jobbar och har lön är ett slöseri med pengar. Pengar som vi hellre vill lägga på att utveckla bolaget.
För förlustdrabbade Ticket är pengarna en välbehövlig besparing. I det senaste bokslutet för januari-juni gjorde koncernen en förlust efter skatt på 7,4 miljoner kronor (1,9) samtidigt som omsättningen minskade med 9 procent till 2 189,2 miljoner kronor.  
– Privatresor, som kände av lägre efterfrågan tidigare och påbörjade besparingar redan under andra kvartalet i fjol,  redovisar ett bättre resultat än motsvarande period föregående år. Affärsresor ligger något senare i konjunkturcykeln och lägre efterfrågan var ett faktum under hösten 2008, säger koncernchef Dag Tveterås.
Tickets röriga vår påverkar resultatet. Kostnader för den inställda nyemissionen, ledningsförändringar och besparingsprogram belastar resultatet negativt med 12,2 miljoner.

Kommentarer är stängda.