Annons:

Bråk om pengar till Next Jet

Flygbolaget Next Jet får tio extra miljoner av Rikstrafiken och nu protesterar lokalpolitiker i Storuman.

Rikstrafiken slutade upphandla trafiken till Storuman från Arlanda innan den senaste upphandlingen av flygtrafiken i Sverige. Men kommunledningen i Storuman upphandlade då själva en daglig förbindelse till Stockholm.
Enligt Next Jet, som bland annat sköter trafiken till Vilhelmina och Hemavan, har man förlorat intäkter sedan trafiken till Storuman återupptagits, skriver SVT Västerbottensnytt. Flygbolaget ansökte om extra stöd på 1 300 kronor per passagerare på linjen Storuman-Arlanda från Rikstrafiken.
Next Jet fick sedan tidigare 14 miljoner kronor per år för att sköta linjen Arlanda-Vilhelmina-Hemavan. Rikstrafiken beviljade ytterligare 10 miljoner för att kompensera trafikbortfallet.
-Man kan nästan likna det vid att SAS skulle få 1300 kronor för varje resenär som väljer att flyga med Malmö Aviation, säger Gunilla Lundgren, kommunalråd Storuman.
– Vi tycker att det är fel att man samtidigt som man säger nej till att upphandla trafiken till Storuman är beredd att betala ut tio extra miljoner till NextJet. För den summan hade man kunnat upphandla trafiken till Storuman, säger Lundgren.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024