Annons:

Frankrike får femstjärniga hotell

Frankrike inför ett nytt system för hotellklassificering och den främsta förändringen är införandet av en femte stjärna.

Det gamla hotellklassificeringssystemet har varit i bruk sedan 1986 och lever inte längre upp till de franska och internationella turisternas förväntningar. Därför inför nu Frankrike ett nytt system.
 
Den femstjärniga klassificeringen har varit efterfrågan sedan länge av hotellindustrin och är ett sätt för hotellen att locka till sig en ny internationell kundkrets med en stark köpkraft, och tillåter dessutom de franska hotellen att mäta sig med sina redan femstjärniga internationella konkurrenter. 
 
Samtidigt utökas antalet kriterier som ligger till grund för bedömningen av antalet stjärnor från 30 stycken till mellan 225 och 233. Dessa är fördelade på fyra huvudkategorier som motsvarar dagens hotellgästers förväntningar: internetuppkoppling, kundservice, tillgänglighet och hållbar utveckling. Varje kriterium motsvarar i sin tur ett antal poäng och för att uppnå en önskad stjärna måste hotellet i fråga komma upp i ett visst antal poäng. Kriterierna består till största delen av obligatoriska kriterier men man har också lagt till kriterier anpassade efter hotellens lokala förutsättningar.
 
Oavsett antal stjärnor ska lägsta standard gälla vilket innebär en väl fungerande reception, välvårdade lokaler, ett välskrivet och korrekt informationsmaterial om hotellets tjänster, funktionella rum och en ansvarsfull och serviceinriktad personal.
 
För att erhålla fem stjärnor krävs dessutom att hotellet har gemensamma sällskapslokaler som är minst 90 kvadratmeter, dubbelrum som är minst 24 kvadratmeter badrummet inkluderat, design och inredning motsvarande internationell standard, roomservice, piccolo, restaurang på hotellet, service dygnet runt på hotell med fler än 30 rum och personal som pratar minst två utländska språk varav ett ska vara engelska.
 
I dagsläget har 26 hotell i Frankrike tilldelats fem stjärnor.

Kommentarer är stängda.