Annons:

Stena Line storinvesterar i Badhotellet i Fredrikshavn

Stena Line investerar 85 miljoner kronor i Badhotellet för att öka intresset för danska Fredrikshavn som resmål.

Stena Line investerar 85 miljoner kronor i ”Badhotellet” i Frederikshavn, med målet att göra om inomhusbadlandskapet till något utöver det vanliga. Badet kommer också att utökas med en utomhuspool.
 
– Vi ser stora möjligheter i samarbetet med olika turistorganisationer på Nordjylland, och vi tror att den här nysatsningen kommer att främja Frederikshavns attraktionskraft bland besökare från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Det här är en viktig satsning eftersom den riktar sig mot våra största målgrupper, familjer med barn samt par och vänner, säger Stena Lines vd Gunnar Blomdahl.
 
Ombyggnationen planeras vara färdig den 1 juni 2010. Badlandskapet kommer att bli utvidgat med en utomhuspool utanför hotellet som nås via en kanal från inomhusbadet. Det nuvarande badlandskapet kommer att bli helt förnyat med flera vattenattraktioner, klättermur och ett speciellt småbarnsområde. Både badlandskap och restauranger kommer att gå i karibisk stil. Det planeras också för ett aktivitetsområde i delar av den konferensavdelningen som finns idag.
 
– Hotellet byggdes 1986 och har sedan dess haft en mycket bra utveckling och fungerat som en stor turistmagnet i Frederikshavn. Vi förväntar oss att den totala renoveringen kommer att locka väsentligt fler gäster, framför allt barnfamiljer under sommar och skollov samt par och vänner under höst, vinter och vår. Under ombyggnadsperioden kommer driften av hotellet och restaurang Det Gule Pakhus att fortsätta som vanligt, säger linjechef Charlotte Ljunggren.

Kommentarer är stängda.