Annons:

Stark säsong för Parks and Resorts

Lågkonjunkturen slog aldrig till hos Parks and Resorts nöjesparker i sommar.

Gröna Lunds Tivoli ökade sina besök med 23 procent, Kolmårdens Djurpark med 16 procent, Skara Sommarland med 21 procent och Aquaria Vattenmuseum med 9 procent. Sammanlagt lockade nöjesparkerna 2,5 miljoner besökare under sommarsäsongen.
 
– Vi var ganska osäkra på hur konjunkturen skulle slå mot oss i våras, även om det historiskt har gått bra för nöjesparker under lågkonjunktur. Efter en normal vår och en fantastisk juli och augusti höll vi andan inför den kommande hösten, men att det skulle sluta så här bra kunde nog ingen av oss drömma om, säger Jan Roy, koncernchef för Parks and Resorts Scandinavia.
 
Efter en normalbesökt vår blev sommaren 2009 en rekordsommar för Gröna Lunds Tivoli som slog dagsrekord den 2 augusti med 23 000 gäster under Lady Gagas konsert och veckorekord samma vecka med cirka 120 000 besökare. Inte sedan tivolit öppnade 1883 har man haft så många besökare under en och samma vecka. Omsättningen ökade också med 16 procent jämfört med föregående år.
 
Kolmården har slagit nytt besöksrekord trots att säsongen inte är över förrän den 1 november. Omsättningen har också ökat med 18 procent.
 
På Skara Sommarland ökade omsättningen 52 procent och på Aquaria Vattenmuseum ökade omsättningen med 9 procent.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024