Annons:

LFV-anställda hotas i taxibråk

Anställda vid LFV utsätts för hot efter beslut om nya taxifiler på Arlanda.

De stora taxibolagen ska få egna filer medan friåkare och mindre bolag får samsas i samma fil, det är resultatet av LFV:s beslut om nya taxifiler på Arlanda. Flera åkare är nu upprörda och LFV måste skärpa säkerheten för sina anställda, skriver DN.
En ny filindelning införs för taxi från den 27 oktober vid terminal fem. Tanken från LFV:s sida är att öka andelen miljöklassade bilar.
– Vi har ett utsläppstak för flygplatsen där även markresorna räknas in. Flyget har minskat sina utsläpp men markresorna ökar sina utsläpp. En av åtgärderna är att öka trycket på taxibranschen för att köra miljötaxi, säger Jan Lindqvist, informationschef för Bromma Arlanda flygplatser.
LFV vill dessutom ordna upp bland taxibolagen som slåss om kunderna. Enligt Jan Lindqvist har resenärer klagat på att taxichaufförer varit alltför bryska.
Två anställda på LFV har nu utsatts för hot och LFV har stärkt säkerheten och gjort polisanmälningar.
– Det finns ett antal hot som hanteras av polisen. Vi ser allvarligt på att man hotar enskilda medarbetare. Det här är något flygplatsledningen beslutat och inget enskilda medarbetare gjort. Hoten är fullkomligt oacceptabla, så här illa har det aldrig tidigare varit, säger Jan Lindqvist.
Sedan särskilda upphandlingar reglerat vilka bolag som får hämta vid Centralstationen och hamnen i Stockholm är Arlanda allt viktigare för mindre åkare.
– Då finns bara Arlanda, hotell och kunder som stoppar bilen på gatan kvar för oss, säger Sasan Fazeli som kör för det mindre bolaget Metro.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024