Annons:

SAS förhandlingar strandar

Förhandlingarna mellan SAS och dess fackföreningar i Danmark sägs ha strandat.

Enligt fackförbundet CAU lämnade SAS förhandlingarna på måndagskvällen med beskedet ”Vi stoppar här men vår dörr står öppen till den 8 oktober om ni levererar hela den besparingen vi har krävt, det vill säga 220 miljoner svenska kronor”, skriver nyhetsbyrån Direkt enligt E24.
Kabinpersonalen hade då presenterat ett erbjudande med en samlad besparing på 15 procent, enligt facket. Förslaget innehöll en lönesänkning på 15 procent under ett år och stopp för höjningar under två år. Ett flexibelt deltidsavtal skulle också innebära att SAS kunde justera personalstyrkan efter behov.
Men SAS var enligt facket inte intresserat av detta och lämnade förhandlingarna. SAS håller dock inte med om fackets version.
– Vi har haft en dialog med CAU senast i dag, säger Klaus Sonberg, SAS kommunikationsdirektör, till Nyhetsbyrån Direkt på tisdagen.
– Vårt besked var att dörren står öppen och att vi förväntar oss att de kommer tillbaka till förhandlingsbordet, säger Klas Sonberg vidare.
Enligt Jyllands-Posten är SAS nu berett att säga upp dansk kabinpersonal och ersätta med utländsk arbetskraft om de danska medarbetarna inte kan leverera besparingarna om 220 procent.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024