Annons:

SAS fortsätter nedåt

Sämre avkastning för SAS, trots kapacitetssänkningar i takt med trafikminskning.

SAS rapporterar oförändrad kabinfaktor för september på 70,6 procent. Trafiken har minskat 17,7 procent, vilket är lika mycket som flygbolaget under månaden har sänkt sin kapacitet.
– Effekterna av den globala recessionen är omfattande i hela flygindustrin och betydande sparprogram implementeras för att hantera ett rekordhögt yieldfall i branschen. Vår kabinfaktor som fram till augusti visade på en ökande tendens, var oförändrad i september. Kapacitetsminskningen fortsätter i enlighet med implementeringen av Core SAS-strategin och som tidigare annonserats tas ytterligare fyra flygplan ur trafik i slutet av oktober, säger Mats Jansson, vd och koncernchef.
 
Avkastningen, yielden, sjönk ytterligare 8,8 procent under augusti månad och väntas fortsätta nedåt under september.
– Att vi indikerar en fortsatt nedgång i yielden för september och framåt kommer att påverka resultatet negativt för det fjärde kvartalet 2009. Utvecklingen visar med stor tydlighet vikten av att genomföra kostnadsprogrammet i Core SAS, där vi fortsatt ligger före plan, och att vi fullt ut stänger vårt kostnadsgap genom de pågående förhandlingarna med fackföreningarna, säger Mats Jansson.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024