Annons:

Var tredje affärsresenär tveksam till avreglering

I en undersökning svarar var tredje affärsresenär att man inte tror att avregleringen av tågtrafiken i Sverige kommer att innebära någon som helst skillnad eller till och med en försämring gentemot i dag.

Från och med oktober nästa år ska avregleringen av persontrafiken i Sverige nå full effekt. Analysföretaget Resegeometri har genomfört en undersökning bland företagskunder. 70 procent uppger att de tror på en eller annan fördel med avregleringen. Framför allt tror man att en ökad konkurrens kommer att innebära lägre priser, men även fler avgångar och bättre service i samband med resan.
 
Men nästan en tredjedel av affärsresenärerna tror inte att avregleringen kommer att innebära någon skillnad eller till och med en försämring.
– Uppfattningen är att avregleringar i grunden är bra, men att en så pass stor andel som en tredjedel av företagskunderna inte tror på några skillnader eller till och med tror att det kommer leda till försämringar är intressant och innebär att det i grunden finns en tilltro till SJ:s verksamhet. Men sett i ett större perspektiv är det ändå inte helt förvånande och det finns antagligen inslag av skepticism mot avregleringar i sig. Man kan till exempel dra paralleller med hur det har gått i England där avregleringen resulterat i både röriga tidtabeller och bristande samordning mellan tågbolagen, säger Jan Ogner på Resegeometri.
– Att det finns tveksamheter hos kunderna avseende tågtrafiken kan helt enkelt vara befogat, antal spår är begränsat och det kan bli många tåg, säger Jan Ogner.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024