Annons:

Travel managers rasar mot Air France KLM

Svenska travel managers rasar mot Air France KLM:s nya kreditkortsavgift.

Den 1 december inför Air France KLM en kreditkortsavgift om 75 kronor. Svenska travel managers har svarat på beskedet med ilska, enligt BTNOnline.
 
Electrolux travel manager Jo-Achim Hamburger säger att han endera kommer att sluta anlita Air France KLM eller byta till ett faktureringsarrangemang med sitt resebolag.
 
Air France KLM meddelade i ett brev den 1 oktober att avgiften kommer att gälla för alla transaktioner i Sverige utförda av IATA-resebyråer. Avgifter gäller alla priser och klasser. De enda undantagen är spädbarnspriser, företags nettopriser och vissa dokument.
 
– SBTA har ännu inte en officiell åsikt om detta. Men, vi är generellt väldigt oroade över avgifter och tillägg. Kostnaden kommer alltid i slutändan att betalas av kunden och avgifter och tillägg gör det svårare att överblicka slutgiltiga kostnader när man jämför priser på marknaden, säger Peter Borg, Swedish Business Travel Association.
 
Air France KLM säger att avgiften införs som en del av ett kostnadsbesparingsprogram.
– Kreditkortskostnader har blivit en stor distributionskostnad för Air France KLM på grund av den höga tillväxten av kortanvändning under de senaste åren. Användandet av kreditkort är väldigt kostnadsineffektivt för Air France KLM eftersom IATA har ett väldigt kostnadseffektivt betalningssystem, säger en talesman.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024