Annons:

City Airline storsatsar från Landvetter

Den kraftiga nedgången av affärsresandet tvingar City Airline att bredda sin verksamhet. Från slutet på mars öppnar det Göteborgsbaserade flygbolaget sju nya semesterlinjer ut i Europa från Göteborg Landvetter Airport. Det är linjer som Sterling tidigare flög fram till konkursen förra hösten.– Vi har sett ett marknadshål som vi vill fylla. Samtidigt anpassar vi oss efter marknaden där det finns en tillväxt i privatresandet, säger City Airlines vd Jimmie Bergqvist.

Malaga, Barcelona och Rom ska trafikeras tre gånger i veckan, Aten, Palma, Barcelona och Milano en till två gånger i veckan. För att klara expansionen leasar City Airline två MD 87:or med plats för 125 personer och anställer 50–60 piloter och kabinpersonal.
Är MD 87:or lika stora miljöbovar som MD 80?
– Alternativet för oss hade varit att flyga med plan där vi måste mellanlanda och ur den aspekten är det här mer miljövänligt. Inom två–tre år ska vi investera i helt nya flygplan, säger Jimmie Bergqvist.
City Airlines satsning hälsas med tillfredsställelse på Landvetters flygplats. När Sterling gick i konkurs var Norwegian snabba att gå in och ta över vissa semesterlinjer från Stockholm och Köpenhamn. På sistnämnda flygplatsen gick även Transavia in. Motsvarande inträffade inte i Göteborg. Med City Airlines nya linjer blir antalet utrikeslinjer 49. 19 av dessa är City Airlines.
– Det är en fantastisk satsning City Airline gör. Vi vill vara hela Västsveriges flygplats och med rätt destinationer till rätt priser kan vi fortfarande nå fler resenärer i ett större upptagningsområde, säger flygplatschef Olle Sundin.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.