Annons:

Försiktig optimism På Travel World

Mötes- och affärsworkshopen Travel World lockade drygt 300 specialinbjudna besökare till Grand Hôtel. Under kristallkronorna mötte rese- och mötesbokare på företag och myndigheter i Stockholmsområdet de cirka 50 reseföretagen och konferensanläggningarna som ställde ut.Eventet blev också en temperaturmätare på mötes- och resebranschen i lågkonjunkturens anno 2009.

– Jag tycker att det verkar ha lättat lite på marknaden, det känns positivt. Men företagen bokar sina möten väldigt sent, vilket gör det nästan omöjligt att lägga prognoser, sade Kicki Filipsson, kundutvecklare på Fazer Konferenser.
Försiktig optimism rådde också hos konferensanläggningen Runö i Stockholms skärgård.
– Det har varit överraskande väl bokat i höst. Vi har stora lokaler och det är nog fördel. Sådana möten kan företagen inte förlägga in house utan måste leta lokaler externt.
Reser ni mindre i höst?

Marie-Louise Swensson
, sekreterare till Anders Wall och reseansvarig, Beijer Invest:
– Ja, vi reser lite mindre, men det är ändå på väg upp. Vi reser oftast i grupp runt 20 personer till olika orter inrikes. När det gäller möten planerar jag för årets julfest som blir på Grand. Där höll vi den inte i fjol, så det är kanske ett gott tecken.
Catharina Ramel, ansvarig för jordbruksministerns resor i Regeringskansliet:
– Nej, däremot håller jag i mycket möten som vi i första hand försöker lägga i lokaler nära oss. EU-ordförandeskapet medför också mycket resor och möten i höst. Vi försöker alltid vara kostnadseffektiva. Det ska vara fint och galant, men helst inte kosta något alls, haha …
Ulf Nicander, ordförande Sätra-Segeltorps Företagsgrupp och vd TIM Täby:
– Ja, jag tror alla företagare försöker hålla ner kostnaderna för resor och möten, även vi tycker det ser lite ljusare ut. Jag ser en tydlig trend mot dagkonferenser jämfört med övernattningsmöten och det finns ett större intresse bland konferensanläggningar att lägga offerter i stället för att gå efter prislistan.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024