Annons:

Vimmel och våningssäng på enstjärnigt hotell

TRAVEL NEWS TESTAR. Enstjärniga hotellrum är en sällsynt företeelse i Hotell-Sverige. Travel News testade Connect Hotels nya Quick Sleep-koncept vid Skavsta flygplats och fick uppleva både spartanska våningssängar och en cool hotellobby.

Två månader innan finanskrisen slog till i fjol öppnade Connect Hotel sitt hotell, granne med lågprisflygsmeckat Skavstas terminal. Det har både trestjärniga och enstjärniga rum. I lågkonjunkturens tecken checkar hela familjen in på budgetalternativet kvällen före en vråltidig avgång till Paris, ett Quick Sleep-rum för fyra. Billigt, ja visst. Men kan snålheten ändå bedra visheten?
Hotellentrén är magnifik. 13 meter i tak, långsideväggen som vetter mot landningsbanan är glasad och i modernt designade soffgrupper sitter små grupper som pratar engelska och franska och tar en öl eller kaffe.
Hotellrummen ligger i fem korridorer som strålar ut från huvudbyggnaden. När vi intar vårt enstjärniga rum är första tanken: ”Tja, det är väl vad man får för 600 pix.” För rummet är basic. Rent, fräscht – men spartanskt. Två våningssängar i grå metall, en spegel, ett väggfast bord och två enkla svarta stolar. Inget mer. Jo, förresten. Eftersom vårt rum ligger längst ut i ”armen” har vi en rymlig balkong till vårt förfogande. Vi bäddar själva våra sängar med lakanen som är framlagda. Sedan söker vi oss genast ner till lobbyn/baren. Glädjande nog går lågpristänket igen i kvällsmenyn. En kaffe från automaten med fluffig nybakad chokladmuffin, 25 spänn. För hela familjen går kvällsfikat på 80 spänn, kanon!
Men det stora testet är toaletten i korridoren. Denna utsatthet om man måste tassa ut i nattlinnet för att kissa. Jag är ju numera en bekvämlighetstörstande 40 plussare. Men jag sover mina sex timmar riktigt gott på lagom hård skumgummimadrass i ena överslafen. Det enda störande är metallstegen upp till överslafen, som sitter lite löst och skramlar till så fort 10-åringen i nederslafen snurrar runt i sömnen.
Till frukosten finns färska frallor, pålägg, juice, kaffe, fil och flingor. När vi rullar våra resväskor de 75 metrarna bort till avgångshallen summerar jag: Ett Quick Sleeprum som bas för en hel weekend i Sörmland, icke. Men som ett prisvärt alternativ till en übertidig uppstigning och bilfärd på E4:an i beckmörker – absolut!
Pris: 595 kronor för ett fyrbäddsrum inklusive frukost
Tips 1: Ta med öronproppar. Kan bli lite springigt i korridoren.
Tips 2: Mindre barn? Välj familjerum för 795 kr, så får du toalett på rummet. Barn upp till 12 år sover i utdragslådor till dubbelsängen.
REDAKTIONEN

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024