Annons:

Buena Vida tar över Airways Club

Ebookers har lagt ner sin grossistverksamhet Airways Net. Samtidigt har internetresebyrån överlåtit resebyråsammanslutningen Airways Club till Peter Lindberg som döpt om den till Buena Vida Travel Club.

– Grossistverksamheten blev allt mer apart och omsättning negligerbar. Den innebar dubbelarbete för finansavdelningen och därför var det dags att stänga den. Eftersom Peter Lindberg ansvarat för Airways Club hos oss de senaste åren var det naturligt att fråga om han ville fortsätta driva resebyråsammanslutningen, säger Ebookers vd Didrik von Seth.
 
Att Airways verksamhet funnits kvar så länge inom Ebookers har historiska orsaker. Det var STT Airways som brittiska Ebookers först köpte i Sverige. Därefter följde förvärvet av MrJet.
 
Resebyråsammanslutningen Buena Vida Travel Club står nu på egna ben och blir en uppstickare vid sidan av Travelnet och Swetravel, som också organiserar fristående resebyråer.
 
– Alla 32 resebyråer från Airways Club har följt med, dessutom har vi redan fått in fyra nya medlemmar. Vi har resebyråer från Kiruna i norr till Helsingborg i söder, säger vd och delägare Peter Lindberg.
 
Han är välkänd profil inom resebyrånäringen. Förutom Ebookers har han tidigare arbetat på Ticket och Amadeus. Resebyråerna i Buena Vida Travel Club omsätter tillsammans 900 miljoner kronor och kärnan i sammanslutningen har varit ett gemensamt GDS-avtal.
 
– Men vi har även börjat sluta andra leverantörsavtal. Vi är lyhörda för vad våra medlemmar önskar att vi ska fokusera på. Men vi ägnar oss inte åt grossistverksamhet. Däremot har vi slutit avtal med grossister som hjälper våra resebyråer med flygbiljetter, säger Peter Lindberg.
Han har rekryterat Tone Gangstad, tidigare Holiday Autos och senast MSC Cruises, som marknads- och försäljningsansvarig i bolaget.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024