Annons:

”Svenska hotell på väg in i krisen – inte ut”

2010 ser ut att bli ett sämre år för den svenska hotellbranschen än 2009, enligt en analys av Pandox.

”Hotellbranschen i Sverige är på väg in i krisen, inte på väg ut ur den”, så sammanfattar Pandox vd, Anders Nissen, sin analys av läget för den svenska hotellbranschen.
 
Enligt analysen skulle nedgången under nästa år i Stockholm bli nära 10 procent i revpar.
− Under 2010 kommer nedgången i Stockholm att fortsätta med ytterligare cirka 10 procent. Marknaden är därmed tillbaka på de lägsta siffror som vi hade i början av 2000-talet. Beläggningen kommer att vara hyfsat bra, men pressade priser svarar för större delen av nedgången, säger Anders Nissen.
 
Göteborg och Malmö har hittills klarat sig bra, men även där blir det en minskning mellan 5 och 10 procent nästa år. Liksom i Stockholm förväntas en god beläggning, medan priset per rum kommer att sjunka. Samma slags utveckling syns också i regionernas huvudorter runt om i landet.
 
Köpenhamn ser ut att få det tungt under 2010 enligt Pandox. Efterfrågan på hotellrum minskar, samtidigt som kapaciteten blir större än tidigare, vilket medför lägre snittpriser. För Oslo däremot finns tecken på att prisbilden börjar bli stabil, samtidigt som volymerna väntas stiga under nästa år.
 
I New York finns det lite positiva signaler. Volymerna är fortsatt bra, men priset kommer att minska något. Hotellmarknaden i London förmodas få en liknande utveckling.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024