Annons:

Tallinks nyaste fartyg ersätter Silja Europa

Baltic Queen, Tallinks nyaste fartyg, ska ersätta Silja Europa som måste repareras efter helgens roderhaveri.

Silja Europa tas ur trafik efter att passagerarfärjan drabbades av roderhaveri i den åländska skärgården på söndagen. Fartyget anlände till Åbo 22 timmar försenad med sina 1 373 passagerare.
 
Fartyget kommer att genomgå reparationer mellan den 26 november och den 11 december och ska då ersättas med Tallinks nyaste fartyg Baltic Queen.
– Beslutet att ersätta Silja Europa är viktigt inte minst med anledning av att vi närmar oss juletider då linjen Åbo-Stockholm har fler passagerare än linjen Stockholm-Tallinn, där Baltic Queen vanligtvis trafikerar, säger Kadri Land, vd för Tallink Silja.
 
Baltic Queen går in på Silja Europas ordinarie tidtabell. Enda skillnaden är att inga dagskryssningar kommer att erbjudas med Baltic Queen från Stockholm.
 
Linjen Stockholm-Tallinn kommer under tiden att trafikeras av fartyget Victoria I.
Passagerare som bokat biljetter med Baltic Queen till Tallinn erbjuds alternativa avresedagar. Bolaget erbjuder också återköp av biljetter.
 
Tallink Silja kommer på grund av de tillfälliga ändringarna att kontakta samtliga berörda passagerare personligen. Prioriteringsordningen är att de passagerare som har närmaste avresedatum med Baltic Queen kontaktas först.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024