Annons:

BCD Travel har löst tågdilemmat

Samtidigt som Amadeus kämpar med tågbokningsproblem har affärsresebyrån BCD Travel erbjudit ett egenutvecklat onlineverktyg, Business Online, där tåg och flyg kan bokas samt kombineras med varandra i samma skärmbild. Vid SBTA:s Affärsforum i november lanserades även en nyutvecklad version som omfattar SJ:s nya tvådimensionella prissättning. Affärsresenären kan i samma system även boka lokaltrafik, till exempel Stockholms tunnelbana och bussar.

– Det är komplext att integrera flyg och tåg så det blir användarvänligt för resenären. Eftersom Amadeus är ett globalt bokningssystem måste de hitta lösningar som passar flera marknader. Det är enklare för oss som kan fokusera på enbart den svenska marknaden och har utvecklare i Danmark som är fullt fokuserade på detta, säger BCD Travels försäljningsdirektör Zoran Milosavljevic.
I den gamla versionen av Business Online kunde tre typer av tågpriser bokas sida vid sida med flyget. Den nya versionen är anpassad efter SJ:s nya priskoncept, där resenären plockar ihop sin egen resa och själv väljer exempelvis ändrings- och återbetalningsbarhet, seating, internet och mat. Just nu finns versionen i testmiljö hos Linkon, SJ:s dotterbolag som driver och utvecklar SJ:s tågbokningssystem.
Även Arktis, Carlson Wagonlits egenutvecklade onlineverktyg, har sedan lanseringen 2007 haft tåg och flyg i samma skärmbild.
– Det kräver mycket it-kunskap och analysarbete att integrera flyg och tåg. Att SJ har utvecklat sitt nya priskoncept har skapat ännu större tekniska utmaningar. Bara en sådan sak som att tågbokning bygger på enkelsträckning medan flyg fortfarande ofta bygger på tur- och retursträckning, säger Fredrik Clerkestam, TM-konsult som under sin tid på Ark Travel och CWT ansvarade för Arktis.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024