Annons:

Holiday Autos-avhoppare startar konkurrent

Hyrbilsförmedlaren Holiday Autos får ny konkurrens när sex avhoppare lanserar franska Auto Escape i Norden. En av avhopparna är Magnus af Petersens som blir nordisk försäljnings- och marknadsdirektör för den nya verksamheten.  – Efter tio år på Holiday Autos var det dags att göra något nytt. Det kändes spännande att få fria händer för Auto Escapes expansion i Norden, att skapa en ny plattform för försäljning via återförsäljare och dessutom ge de traditionella hyrbilsförmedlarna något att bita i, säger han.

Med sig i den nya verksamheten får han Stefan Eriksson, försäljningschef i Sverige, Thomas Rygaard, försäljningschef i Danmark, Louise Lindström, leverantörsansvarig, Anders Christoffersson, prisanalytiker och Cecilia Bäckman, webbansvarig. Samtliga får samma uppgifter i Auto Escape som de hade i Holiday Autos. 
Det var en tidigare kollega som hoppat över till Auto Escape i Italien som kontaktade Magnus af Petersens via nätverket Linked in. 
– Genom att jag fick med mig fem kollegor från Holiday Autos, nästan hälften av den operativa organisationen i Norden, har jag lyckats skapa ett starkt team med lång erfarenhet av hyrbilsbranschen. 
I januari lanserar Auto Escape en ny nordisk plattform, som riktar sig mot återförsäljare och som sedan ska lanseras i övriga länder.
– Den största skillnaden mot Holiday Autos och andra hyrbilsförmedlare är att Auto Escape satsar mer på försäljning via återförsäljare, medan övriga har större fokus mot direktförsäljning till kund.
Kommer ni att erbjuda återförsäljarna högre ersättning då?
– En möjlighet är att erbjuda högre ersättning, men det handlar lika mycket om att anpassa produkten till vad kunderna vill ha. Vi erbjuder oss till exempel att bygga in hela vår process i resebyråns system så att hanteringen av vouchers och fakturor går smidigare.
Hyrbilsförmedlaren Auto Escape, som är börsnoterad på Parisbörsen, finns sedan tidigare i Frankrike, Spanien, England och Italien. Den nordiska satsningen är bara början på en större expansion i Europa.
– I dag är vi 96 personer och hela bolaget är ungefär en sjättedel av Holiday Autos och Auto Escape i Europa. Nu ska vi ska växa kraftigt under en treårsperiod, säger Magnus af Petersens.
KARIN STARKMAN AHLSTEDT

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024