Annons:

Bransons rymdskepp klart – se bilder på TNbloggen

Richard Bransons nya rymdskepp som ska ta de första turisterna till rymden i större skala visades upp i Mojave-öknen i början på veckan.

De 300 blivande resenärerna som betalat in ett förskott på 140 000 kronor för sina biljetter var där tillsammans med världspressen. En av de inbjudna var Andreas Axelson, ägare till Nätresebyrån, som är en av tre återförsäljare av Virgin Galactics rymdresor i Sverige. En rymdresa kostar 1,4 miljoner kronor
– Vi har fått en del förfrågningar, men har inte sålt någon resa än, sade Andreas Axelson till Travel News före avresan till USA.
Väl på plats tog han bilder på rymdskeppet Spaceship Two och Richard Branson som kan beskådas på TNbloggen, klicka här.
De första turisterna skickas upp i rymden 2011. Innan dess ska det nya rymdskeppet, Spaceship Two, testas på rymdbasen som byggs i New Mexico. Det 18 meter långa rymdskeppet förs upp i lyften av ett annat flygplan. Vid drygt 18 000 meters höjd skjuts rymdkapseln ut i rymden.
Tiden i tyngdlöshet är dock kort, cirka 10 minuter. Under tiden spänns säkerhetsbältena loss och resenärerna kan flyta fritt i luften och titta ut genom de stora fönstren i rymdskeppet. Sedan faller kapseln ner i atmosfären och glidflyger tillbaka ner till landningsbanan.
Virgin Galactic har valt Kiruna som sin europeiska uppskjutningsbas, men det är inte klart när rymdresorna därifrån startar.

Kommentarer är stängda.