Annons:

Experium i Sälen öppnar

Upplevelseanläggningen Experium öppnar nu i Lindvallen. Förhoppningen är en miljon besökare per år.

Anläggningen innehåller allt från äventyrsbad, inomhussurfing, spa, bastuvärld, bowling, lekrum, spel, 3D-bio, gym, shopping samt flertalet barer och restauranger. Experium har kostat cirka 360 miljoner kronor att bygga och är en av de största satsningarna någonsin i den skandinaviska fjällvärlden.
– Experium är en jätteinvestering i svensk turism och kommer att ha stor betydelse för Sälen som semesterdestination. Vi vill erbjuda nya upplevelser även efter en dag fylld med skidåkning. Experium har öppet året om och vi hoppas kunna attrahera cirka en miljon gäster per år, säger Henrik Linusson, vd Experium.
 
En av de populäraste attraktionerna i äventyrsbadet väntas bli Sveriges första vågsurfningsmaskin, en så kallad Flowrider.
 
– Barnfamiljer är självklart en naturlig målgrupp för oss. Men Experium kommer även att locka kompisgäng som vill göra något kul ihop eller företag som vill ha en inspirerande konferens. Det som är gemensamt för dagens skidåkare är att man söker aktivering även efter liftarnas stängning, säger Henrik Linusson.
 
Bakom Experium står SkiStar samt Ulf och Bo Eklöf, bröderna som bland annat etablerat Stadium. Ulf & Bo Eklöf Invest AB och SkiStar AB äger vardera 50 procent av Experium AB.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024