Annons:

Peter Nilsson satsar 100 miljoner på Jämtlandsfjällen

Den tidigare chefen för Copperhill Lodge i Åre satsar minst 100 miljoner kronor på fjällvärlden i Jämtland.

Fram till i våras var Peter Nilsson vd för Copperhill Lodge i Åre, lyxhotellet som då såldes till Petter Stordalen till vrakpriset 190 miljoner kronor. Nu tar han sig an ett nytt projekt i fjällen, skriver DI.
 
Högfjällshotellen i anläggningarna Storlien och Trillevallen ska uppdateras.
– Det handlar om en slags uppgraderad vandrarhemsnivå. Vi är lite allergiska mot det här med ski lodge och allt vad det heter, säger Peter Nilsson.
 
I våras skedde ett arvskifte efter att Lars Nilsson avled. Hans arvingar satsar nu i den svenska fjällvärlden, med Peter Nilsson i spetsen.
 
Trillevallens Högfjällshotell hade nypremiär till jul och planerna innefattar investeringar för omkring 100 miljoner kronor. Under det nya året ska hotellet få nästan dubbelt så många bäddar, liftsystemet ska moderniseras och en restaurang ska byggas i skidbacken. Ett hundratal tomter ska också få nya stugor.
 
Till nyårshelgen hade Storliens Högfjällshotell en nyöppning. Ett shoppingcenter på 12 000 kvadratmeter ska byggas i Storlien, som är populärt bland norrmän. Förhoppningen är att redan nästa vinter kunna öppna delar av köpcentret.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024