Annons:

LFV: Återhämtning i slutet av turbulent år

Tio procent färre flög via LFV:s flygplatser under 2009. Under årets sista två månader ökade volymerna.

Antalet utrikespassagerare på LFV:s flygplatser minskade i fjol med 10 procent och inrikespassagerare med 11 procent. Sammanlagt 27,1 miljoner reste under året.
 
– Den globala konjunkturen och flygtrafiken rasade i början av året. Efter sommaren stabiliserades trafiken successivt och under årets två sista månader var passagerarvolymen till och med något högre än året dessförinnan, säger LFV:s generaldirektör Lars Rekke.
 
Det är bara Bromma flygplats som kan rapportera en passagerarökning för 2009. Ökningen var 6 procent till 2 miljoner. Arlanda minskade med 11 procent till 16,1 miljoner och Landvetter minskade med 14 procent till 3,7 miljoner.
 
Under december 2009 uppgick det totala antalet passagerare på LFV:s flygplatser till 2 miljoner. Det är en ökning med en procent jämfört med motsvarande månad 2008. Antalet inrikespassagerare uppgick till 0,9 miljoner, en ökning med 3 procent, medan utrikes minskade med 1 procent till 1,1 miljoner.
 
– Utsikterna för 2010 är blandade. Konjunkturläget ser betydligt bättre ut än för ett år sedan och kan ge en återhämtning även för flygtrafiken, men någon betydande ökning under 2010 är nog inte att vänta, säger Lars Rekke.

Kommentarer är stängda.