Annons:

Fågelsafari, renslädar och björnturism nominerade till Ekoturismpriset

Birdsafarisweden, Nutti Sámi Siida och Vargas Vildmarkslodge är de tre företag som nominerats till Grand Travel Awards Ekoturismpris för 2009.

Varje år utser  Svenska Ekoturismföreningen tillsammans med branschtidningen Travel News vinnaren av Grand Travel Awards Ekoturismpris. I år nomineras följande tre arrangörer till den prestigefyllda utmärkelsen:
BIRDSAFARISWEDEN är fågelskådningsarrangören i Västmanland som fixar det mesta kring flygande varelser som ugglor, örnar, tranor, trollsländor och fjärilar. Företaget har framgångsrikt lockat engelska fågelskådare till Bergslagen i ett par års tid.
NUTTI SÁMI SIIDA i Jukkasjärvi i Lappland bjuder på samiska upplevelser i nära samarbete med Icehotel. En etablerad arrangör som ordnar både korta prova på turer och veckolånga renslädesexpeditioner, vilka sätter Sverige på den internationella turismkartan.
VARGAS VILDMARKSLODGE i Hälsingland som under flera år och med mycket tålamod har utvecklat svensk björnturism med kvalitet, finess och gott värdskap för både svenska och utländska gäster. Bland besökarna finns både BBC och naturfotografen Mattias Klum. 
Liksom tidigare år har alla nominerade kandidater till priset hämtats från Naturens Bästa – kvalitetsmärkningen som samlar allt fler av Sveriges främsta naturresearrangörer och deras finaste arrangemang. Priset delas ut torsdagen den 11 februari till den arrangör som bäst levandegjort svensk ekoturism under det gångna året.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024