Annons:

Resebranschen stöttar hjälporganisationer i Haiti

Hjälparbetet vid jordbävningskatastrofen i Haiti stöttas av resebranschen. Reseindustrins barnfond kommer att sända ett bidrag för att hjälpa nödlidande barn via SOS Barnbyar. TheCard ger bidrag till Läkare utan gränser och uppmanar övriga branschföretag att stödja hjälparbetet.

– När en katastrof som jordbävningen på Haiti inträffar får det ofattbara konsekvenser. Att de drabbade dessutom inte får den läkarvård de behöver är omänskligt. Läkare Utan Gränser har en stark närvaro på plats och deras arbete ger snabbt resultat. För TheCard handlar det om att ta sitt humanitära ansvar och bidra till att de hjälpresurser som är på plats kan arbeta snabbt och effektivt. Många researrangörer har Dominikanska Republiken i sitt program och vi vill uppmana hela resebranschen att stödja hjälparbetet på Haiti. säger marknadschef Katarina Bonde på TheCard.
Reseindustrins Barnfond har i dag gått ut i ett nyhetsbrev till sina stödmedlemmar om att barnfonden kommer att sända ett bidrag för att hjälpa nödlidande barn i Haiti. Det sker genom den mångåriga samarbetspartnern SOS Barnbyar, som finns på plats vilket garanterar att hjälpen snabbt når fram.
– Vår verksamhet är inriktad mot barn och har finansierat 13 hus hos SOS Barnbyar, så vi känner deras verksamhet väl och har en uppbyggd kontakt med dem.
SOS Barnbyar driver två barnbyar i Haiti, en i och en utanför huvudstaden Port au Prince.
– Vår nödhjälpsinsats fokuserar just nu på att hitta barn som kommit bort från eller förlorat sina föräldrar och ordna mat, husrum och skydd för dem. Våra två barnbyar, varav en ligger strax utanför det hårt drabbade Port-au-Prince, är i princip oskadda och en viktig plattform för hjälparbetet. De kommer att fungera som tillfälligt boende för nödställda familjer och barn. Vi ordnar även psykologstöd till traumatiserade barn och familjer, säger Pia Watkinson på SOS Barnbyar.
Som Travel News redan skrivit om erbjuder även Fritidsresors flygbolag TUI Nordic nordiska hjälporganisationer att frakta material och förnödenheter till Haiti på deras plan som trafikerar grannlandet Dominikanska republiken. Fem ton material per flygning upplåts till hjälporganisationerna.
Ving har en utfärdspartner i Dominikanska Republiken som dagligen åker till gränsen av Haiti med förnödenheter, som tas emot av Röda Korset och fraktas till Port.au-Prince. Charterbolagets area manager har satt upp information om detta på hotellen där gästerna kan lämna saker till personalen som lämnar detta till vår partner. Gästerna lämnar bl a kläder, skor, medicin, vatten, mat och pengar till chauffören.

Kommentarer är stängda.