Annons:

Landvetter blir nav i inrikessatsning av City Airline

City Airlines börjar flyga mellan Landvetter och ett tiotal svenska städer. Rutterna ska synkroniseras med flygbolagets europeiska flygningar.

Det Göteborgsbaserade flygbolaget satsar på inrikesrutter till ett tiotal städer från Landvetter.  Karlstad, Örebro, Växjö, Norrköping, Borlänge, Malmö och Västerås samt Oslo. Linjerna ska med synkroniserade avgångar anslutas till ett 40-tal destinationer i Europa.
 
Samtliga linjer planeras att starta till hösten 2010.
– Vi satsar sammanlagt 75 miljoner kronor under en tvåårsperiod för att göra det smidigt och enkelt att byta från en inrikes- till en utrikesdestination, säger Olle Sundin, flygplatschef Göteborg Landvetter Airport.

I och med satsningen skapas 250 nya arbetstillfällen på City Airline. Respektive ny inrikeslinje kommer att drivas av ett regionalt dotterbolag till City Airline med delägare i form av både företag och privatpersoner på orterna. Bland delägarna i de regionala dotterbolagen finns Torsten Jansson och Göran Härstedt (Härstedt & Jansson Invest AB) i Air Växjö, och Löfbergs Lila och Färjestad Hockey i Air Karlstad. Investment AB Janus, som ägs av Lars Magnusson, investerar cirka 50 miljoner kronor i de regionala dotterbolagen.
 
– Via Göteborg Landvetter knyts nu tiotal regioner i Skandinavien samman med ett stort antal destinationer runt om i Europa. Det är ett lyft för hela Göteborgsregionen och Västra Götalandsregionen, och inte minst för turism- och näringslivet runt om i Sverige. Det stora antalet möjliga passagerare i upptagningsområdet i kombination med vår snabbhet gör att vi tror på en snabb kundtillströmning som kommer att göra vår verksamhet lönsam redan under andra kvartalet nästa år, säger Finn Johnsson, styrelseordförande för City Airline.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024