Annons:

Sverigeflyg satsar på landsortscharter

Sex av Sverigeflygs inrikesbolag satsar på charterresor nästa vinter. Invånarna runt Ronneby, Kalmar, Ängelholm, Sundsvall, Växjö och Visby erbjuds direktcharter till Lanzarote och/eller Hurghada och El Gouna i Egypten.

De två plan som Sverigeflyg hyr in, en Boeing 737-800 och Airbus 319, kan transportera totalt 12 000 resenärer till värmen.
– Vi tycker att charterutbudet från våra regioner är ganska skralt och inte särskilt billigt, säger Sverigeflygs vd Michael Juniwik.
Flygbolaget har burit på sina charterplaner i 2,5 år. Förra året introducerades weekendcharter till Prag, Berlin, Riga från några av flygplatserna som deras inrikesbolag trafikerar.
– Det har fallit väl ut. Det är krångligt, dyrt och miljöbelastande att ta sig till de större flygplatserna. Man vill gärna flyga direkt och våra kolleger inom chartern flyger med fulla plan från sina regionala destinationer.  Men eftersom all vår verksamhet utgår från regionala flygplatser är vi kanske mer långsiktiga än andra, säger Juniwik.
Ängelholms flygplats har ingen chartertrafik alls. Visby trafikeras exempelvis av Apollo och Fritidsresor och Ving flyger från Sundsvall och Ronneby.
Hur ska ni kunna matcha charterjättarna? (FETA)
– Det här är inget angrepp på dem, vi är alltför små. Jag att vi kommer att tillföra helt nya kunder som inte flugit charter förut. Vi ska ha bra priser med ett brett urval av hotell, så man inte ska behöva umgås med sina grannar hemma även på semestern. Däremot ska vi inte ha någon Bamseklubb.
Fakta/Sverigeflygs charter
Gotlandsflyg, Kullaflyg, Sundsvallsflyg, Blekingeflyg, Kalmarflyg och FlySmaland ingår i satsningen.
Lanzarote trafikeras från Växjö, Visby, Ängelholm och Sundsvall. Egyptencharter går från Kalmar, Ronneby, Sundsvall och Visby.

Kommentarer är stängda.