Annons:

Fly Me-män åtalas

Fly Me-härvan går in i rättssalen. Björn Olegård, Staffan Edh, Finn Thaulow och Christen Ager-Hanssen åtalas för grov ekonomisk brottslighet och riskerar upp till sex års fängelse.

Det är Fly Mes förre styrelseordförande Björn Olegård, förre styrelseledamoten och advokaten Staffan Edh, förre vd:n Finn Thaulow och norske finansmannen Christen Ager-Hanssen som åtalas för trolöshet mot huvudman, skriver E24. Åklagaren har begärt att de får näringsförbud i fem år om de fälls och Staffan Edh riskerar också att förlora sin advokattitel.
 
Edh, Olegård och Thaulow åklagas också för grovt bokföringsbrott och grov oredlighet mot borgenär. Från hösten 2006 till mars 2007 gjorde de enligt åklagaren transaktioner om cirka 180 miljoner kronor utan att dessa bokfördes. Åtalet för oredlighet grundas i den fordran Fly Me Sweden hade på sitt moderbolag Fly Me Europe i slutet av februari 2007.
 
”Edh, Olegård och Thaulow har tillsammans och i samråd i februari 2006 avhänt FlyMe Sweden AB denna fordran utan att bolaget fått någon tillgång motsvarande värdet av fordran. Avhändandet har bestått i att Edh, Olegård och Thaulow sålt aktier tillhörande FlyMe Europe AB i bolaget Me Trademark AB för ett betydande överpris till FlyMe Sweden AB varvid fordran på FlyMe Europe AB kvittats bort. FlyMe Sweden AB var vid tidpunkten på obestånd i vart fall har avhändande framkallat allvarlig fara för att bolaget skulle komma på obestånd. Gärningen är grov med hänsyn till beloppens storlek och då osanna handlingar och vilseledande bokföring använts”, skriver åklagaren.
 
Rättegången kommer att ta plats i Göteborgs tingsrätt senare i år. Bland åklagarens begärda vittnen finns den revisor som polisanmälde Olegård, Edh och Thaulow. De åtalade förnekar brott.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024