Annons:

British Airways satsar på grönt bränsle

British Airways ska bygga Europas första anläggning för ett grönare jetbränsle som ska framställas av sopavfall.

Anläggningen är ett samarbete med det amerikanska bioenergiföretaget Solena Group. Redan år 2014 räknar British Airways med att börja använda det nya bränslet till delar av sin flotta. Bränslet ska framställas av sopavfall från biomassa och bli nästintill koldioxidneutralt.
– Samarbetet med Solena är ett betydande steg på vägen mot att förverkliga vårt mål att minska koldioxidutsläppen med 50 procent till år 2050. Vi tror att samarbetet kommer att leda till produktion av ett hållbart och miljövänligt alternativ till jetfotogen. Vi är fast beslutna att minska vår påverkan på klimatförändringen och är stolta över att bana vägen för ett miljövänligt alternativ inom flygindustrin, säger Willie Walsh, vd på British Airways.  
 
Anläggningarna är planerade att byggas på fyra platser i östra London och ska kunna omvandla 500 000 ton avfall per år till 60 miljoner liter jetbränsle. Med det bränslet ska upp till 95 procent av utsläppet av växthusgaserna minska jämfört med fossila bränslen.
 
Avfallet som ska användas är sådant som annars är avsett för deponier. Därmed minskas också mängden metan som produceras av avfallet.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024