Annons:

Staten tar över Malev

Den ungerska staten tar över 95 procent av flygbolaget Malev Hungarian Airlines.

De återstående fem procenten av bolaget behålls av AirBridge. Ägarförändringen sker genom en minskning av eget kapital i Malev och med ett kapitaltillskott. Vnesheconombank är fortfarande en av de största fordringsägarna i det ungerska flygbolaget, vilket innebär att dess tidigare roll som delägare ändras till borgenär.
 
Aktiemajoriteten hos den ungerska staten har skapat finansiell stabilitet för den fortsatta driften av flygbolaget. Det pågående och intensiva omstruktureringsprogrammet kommer att fortsätta, dels för att förbruka så lite som möjligt av skattemedel, och dels för att EU inte ska förklara den ungerska statens roll som förbjudet statligt stöd.
 
Omstruktureringsprogrammet genomförs av professionella branschkonsulter och målet är att se till att Malev är lönsamt senast 2012. För att uppnå dessa mål, krävs ytterligare kraftfulla åtgärder inom driften av flygbolaget som till exempel omstrukturering av linjenätet, ytterligare uppsägningar, omförhandlingar av avtal med fackföreningar, och omförhandlingar av leverantörskontrakt. Martin Gauss fortsätter som koncernchef i Malev Hungarian Airlines.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024