Annons:

Anitra Steen och Berit Kjøll lämnar SAS-styrelsen

Anitra Steen och Berit Kjøll ställer inte upp på omval till SAS styrelse. I stället föreslås Monica Caneman och Gry Mølleskog ta över deras platser.

SAS styrelseledamöter Anitra Steen och Berit Kjøll har meddelat valberedningen att de inte står till förfogande för omval.
– Jag vill tacka Anitra Steeen och Berit Kjøll för deras insatser och engagemang i styrelsearbetet sedan 2001, en tid som har varit mycket utmanande för SAS och därmed för styrelsens arbete, säger styrelsens ordförande, Fritz H. Schur.
 
Civilekonomen Monica Caneman är ett av förslagen. Hon har fram till 2001 haft flera höga chefsbefattningar i SEB, bland annat ställföreträdande koncernchef. Därefter har hon arbetat som styrelseledamot i en rad nordiska bolag. Hon är styrelseordförande i Fjärde AP-fonden och LinkMed samt styrelseledamot i bland annat Investment AB Öresund, Poolia, Orexo och Schibsted.
 
Gry Mølleskog arbetar sedan 2007 som Senior Client Partner i Korn/Ferry International. Hon har varit verksam i SAS-koncernen under drygt 20 år och innehade flera höga chefsbefattningar, däribland senior vice president för SAS Airlines, fram till 2003 då hon lämnade SAS för att bli stabschef hos det norska kronprinsparet. Hon har bred styrelseerfarenhet från uppdrag i bland annat Hurtigruten och Steen og Strøm. Hon är styrelseledamot i bland annat Posten Norge, Dnb NOR Finans och Norwegian Property.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024