Annons:

Frank Fiskers lämnar Scandic

Efter sommaren får Scandic en ny vd och koncernchef. Frank Fiskers lämnar då sin post för ett nytt arbete som hotellinvesterare i London.

Frank Fiskers har varit koncernchef och vd för Scandic sedan 2007, men lämnar nu sitt jobb efter sommaren.
Den 1 september går Frank Fiskers till hotellfastighetsbolaget Azure Properties i London. Han ska där leda hotellinvesteringsdelen av företaget, specialiserad på uppköp, utveckling och förvaltning av hotellfastigheter.
 
 
– Jag har haft tre mycket spännande år på Scandic, och det har varit ett nöje att leda detta underbara företag med sina 150 hotell. Men min nya roll som hotellinvesterare ger mig utmärkta och intressanta möjligheter att kombinera min erfarenhet från verksamheten med aktivt ägarskap av fastigheter, något jag är övertygad om kommer att bli en framtida kraft inom vår bransch, säger Frank Fiskers.
 
Rekryteringsprocessen för att finna Scandics nästa vd förväntas vara klar under de närmaste månaderna.
 
– Vi uppskattar Franks betydelsefulla bidrag under sina tre år på Scandic. Han har på kort tid lyckats implementera nya strategier efter Hiltons ägarskap, han har byggt upp en ny och stark ledningsgrupp och han har framgångsrikt navigerat Scandic genom lågkonjunkturen. Vi respekterar Franks beslut att lämna Scandic i samband med att han blir partner i ett hotellfastighetsbolag i London. Nu inleds processen med att hitta en ny högprofilerad vd för Scandic. Frank fortsätter dock att leda företaget fram till efter sommaren, för att säkerställa en smidig övergång, säger Vagn Sørensen, ordförande för Scandic.
 
När den nya vd:n är på plats blir Frank Fiskers medlem i Scandics styrelse och fortsätter som investerare i företaget.

Kommentarer är stängda.