Annons:

Rekordmånga utställare på ITB-mässan i Berlin

Världens största internationella resmässa, ITB i Berlin, invigdes på tisdagskvällen. Trots lågkonjunkturen är mässan fullbokad och rekordmånga utställare och länder deltar i år. Travel News är på plats för att rapportera.

Mer än 13 000 utställare och 187 länder marknadsför sig på ITB som pågår till söndag. Vid invigningscermonin blickade flera av talarna tillbaka på förra året när stor osäkerhet rådde om hur turismindustrin skulle påverkas av finanskrisen.
Rekordsiffrorna i år visar att det finns en optimism i branschen. Siffror fran FN-organet World Tourism Organization, WTO, visar att den internationella turismen backade med 4 procent 2009 och att turismintäkterna sjönk med 6 procent. I år tror WTO på en återhämtning med en ökning av antalet internationella turister på 3-4 procent, men faran är ända inte över.
– Även om det kommer positiva signaler fran den globala ekonomin måste vi komma ihåg att återhämtningen fortfarande är svag och osäker samt att det finns risk för återfall. Det är därför avgörande att hitta vägar som gör att turismen står väl positionerad oavsett vilken ekonomisk cykel som råder, sade Taleb Rifai, generalsekreterare för WTO.
Sverige deltar i ITB med en egen monter som ligger i anslutning till övriga nordiska länder. 13 utställare ingår i Sverigemontern, däribland Icehotel, Västsvenska Turistrådet och Tourism in Skåne. Under helgen, då mässan är öppen för allmänheten deltar Astrid Lindgrens Värld med show i den svenska montern.
– För branschdagarna är intresset lika stort som tidigare från svenska utställares sida, för konsumentdagarna ar intresset lite mindre i år tyvärr, säger Visit Swedens Tysklandschef Helene Berg.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024