Annons:

Choice tappade tredjedel

Rörelseresultatet före skatt rasade med en tredjedel för Choice under 2009.

Ebitda minskade 153 miljoner norska kronor till 322 miljoner under 2009. Omsättningen minskade från 4 732 till 4 909 miljoner norska kronor. Kedjans revpar minskade 9,4 procent under året, samtidigt som den skandinaviska marknadens revpar minskade över 10 procent, uppger Choice.
 
– Efter flera rekordår har vi varit förberedda på tuffare tider. Därför är vi nöjda med 2009 års resultat. Vi har märkt av en nedgång i efterfrågan, men jag är stolt över att vi trots det har tagit marknadsandelar. Med ett eget kapital på över 1,5 miljarder norska kronor har vi unika möjligheter att satsa långsiktigt. 2010 kommer att bli utmanande, men vi är väl förberedda, säger Torgeir Silseth, vd Choice Hotels Scandinavia.
 
Choice öppnade under året tolv nya hotell och planerar tio nya byggprojekt under de närmaste åren.
 
– Hotellmarknaden kommer alltid att märka av konjunktursvängningar, men överlag är vi en ”soluppgångsbransch”. Därför är vi på Choice angelägna om att ytterligare utvecklas även när pilarna pekar nedåt. Med de största och mest spännande projekten under uppbyggnad och på ritbordet har det aldrig varit roligare att vara ägare till Choice, säger Petter A. Stordalen, ägare och styrelseordförande.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024