Annons:

City Airline värvar Langley-vd

Storsatsande flygbolaget City Airline rekryterar Langley Travels vd Gunnar Nyström som tillträder som ny kommersiell chef för privatresor 1 maj.  

Förutom Nyström har ytterligare två toppchefer anställts. Thomas Sjölander, nuvarande vd för Östsvenska Handelskammaren, blir ny kommersiell chef för affärsresor. Sedan tidigare är det känt att Småland Airports vd Lars Håkansson är ny försäljnings- och marknadschef.
Totalt sett ska cirka 250 personer anställas i flygbolaget, vars nya inrikes- och utrikestrafik ska vara i full gång i höst. Nu närmast ska lokala marknadschefer hittas till de destinationer som ingår i City Airlines nya inrikesnät.
– Genom Lars Håkansson, Thomas Sjölander och Gunnar Nyström har vi rekryterat resebranschens drömtrio till City Airline. Vi gör en omfattande satsning som kräver rätt kompetens och erfarenhet, men också visioner för hur vi ska utvecklas som flygbolag, säger City Airlines vd Jimmie Bergqvist.
Gunnar Nyström har varit vd för researrangören Langley Travel de senaste åren, men var innan dess chef för SAS charter- och leisureprodukter.
City Airline räknar med att trafikera ett 40-tal inrikes- och utrikesdestinationer från Göteborg Landvetters flygplats. Två av de planerade vårlinjerna har dock lagts ned redan före start, Milano och Aten.

Kommentarer är stängda.