Annons:

TUR håller ställningarna trots lågkonjunktur

TUR-mässan i Göteborg håller ställningarna trots lågkonjunkturen. Runt 1 200 utställare kommer att finnas på plats när mässan öppnar 25 mars, vilket är i samma härad som 2009. Däremot är många av montrarna lite mindre och inget land är partnerland.

– Utställarna håller hårdare i plånboken, men många som inte ställt ut i övriga nordiska länder i år kommer till TUR, säger projektledare Per Magnusson på TUR.
 
Totalt har TUR sålt monteryta motsvarande 12 000 kvadratmeter, knappt 3 000 kvadratmeter mindre än förra året. Mötesavdelningen blir dubbelt så stor, medan Sverigeavdelningen ligger på samma yta som förra året, men med fler utställare. På Världenutställningen deltar 100 länder – nya för året är Montenegro och Seychellerna. Några återvändare är Frankrike, Finland och Barbados.
 
– Det är förstås extra roligt att Frankrike, som är världens största turistland, är tillbaka. Det sänder bra signaler om hur viktig TUR är i Norden.
 
Satsningen på BookTUR, där utställarna kan lägga ut specialerbjudanden på nätet som lockbete till resor som endast kan bokas på mässgolvet, fortsätter. Mässan genomför även ett digitalt samarbete med Reseguiden. Dess 280 000 medlemmar kan delta i utlottning av priser på nätet inför mässan.
 
CSR-prägeln betonas också genom ett samarbete med Stiftelsen Min Stora Dag, som med prinsessan Madeleine som beskyddare samlar in pengar till svårt sjuka barn som får förverkliga sina önskedrömmar.
 
– Vi ska auktionera ut upplevelsepaket som skänkts av utställare, säger Per Magnusson.
Ett stort seminarium om CSR och Schyst Resande, ett förnyat TUR-party på Restaurang Trädgård och ett politiskt forum på Mötesavdelningen är andra nyheter. Annat är sig likt, som det sedvanliga TUR-tåget från Stockholm och Flight Club-fest på Park Lane på torsdag kväll.
 
TUR pågår 25-28 mars. 25 och 26 mars är branschdagar, 27 och 28 mars är mässan öppen för allmänheten.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024