Annons:

Hertz miljöbästa hyrbilsföretag

Med knapp marginal utsågs Hertz till det mest miljövänliga hyrbilsföretaget.

Herts är vinnare i Gröna Bilisters rankning av hyrbilsföretag 2010, tätt följt av Europcar och Avis. Sixt hamnade sist.
 
– Hertz är bäst, framför allt genom att inte ha några plumpar alls. De har många miljöbilar som hyrs ut utan merkostnad, ser till att miljöbilarna tankas rätt, hjälper kunden att minska sin förbrukning och erbjuder klimatkompensation av bilarnas utsläpp. Men hela branschen har tagit stormsteg framåt på bara ett år, så det finns ingen som helst anledning att som hyrbilskund inte ställa mycket höga miljökrav, säger Cecilia Carlqvist, vd för Gröna Bilister.
 
Branschorganet Biluthyrarna Sverige har angivit att branschen till år 2010 ska uppnå minst 60 procent miljöbilar och de flesta företagen har antingen redan uppnått målet eller förväntas nå det under året eller eventuell under 2011. OKQ8 har störst andel miljöbilar med 82 procent av sin personbilsflotta. Sixt är enda företag som inte säger sig veta när de kan tänkas nå målet.
 
Vad gäller andelen av företagens miljöbilar som går på något förnyelsebart bränsle är Statoil bäst. 93 procent av Statoils miljöbilar drivs med etanol. Näst bäst är Avis med en andel förnybara bränslen på 90 procent. På tredje plats kommer Budget med 85 procent. Det är bara Toyota Rent a Car som endast erbjuder miljöbilar som drivs med fossila bränslen.
 
Undersökningen baseras på en enkät som har besvarats av tio nationella hyrbilsföretag. Gröna Bilister har poängsatt svaren och korat en vinnare utifrån totalpoängen. Hertz fick 29 poäng av maximala 37 medan Europcar och Avis följer tätt efter med 28 respektive 27 poäng. Alla företag utom Sixt och Toyota Rent a Car fick över 20 poäng.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024