Annons:

Lyxigt lågprishotell med rörig frukost

Tvåstjärniga Wake-Up Copenhagen är det nyaste tillskottet i den nordiska lågprishotellfloran, och med sina 510 rum en rejäl konkurrent till de redan etablerade hotellen i Köpenhamn. Fräsch design, men, med en del barnsjukdomar.

[i=484028;w440;nb;nl]
På Wake-Up Copenhagens webbplats står det att det tar 25 minuter med tåg från Kastrup till närmaste station, och sedan tre minuter att gå till hotellet.

Fel, fel, fel.

Tågtiden tog endast 10-12 minuter men gångturen tog i stället 15 minuter. Med tunga väskor och en trulig femåring på släp var första intrycket av Wake-Up Copenhagen inte odelat positivt.

Hotellet ligger centralt i Köpenhamn, men mitt i en byggarbetsplats som gränsar till järnvägsspåren in till Hovedbanegården – inte så värst charmigt.

Väl inne i lobbyn kändes det dock resan och läget värt. Luftigt, öppet, modernt och designat in minsta detalj. Arne Jacobsens Svanenstolar i matchande färger och den äppelgröna färgen gick igenom i gardinerna i rummet, låskorten, personalens kläder och mattorna på golven.

Express check-in automaterna som webbplatsen rekommenderade fungerade dock inte för vår bokning. Personalen tog emot och informerade om att det inte fanns någon minibar på rummet så om dricka eller mat önskades fick det köpas (för hutlösa priser) i receptionen.

Rummen är 12 kvadratmeter små. Detta informerar man om på webbplatsen, men ändå blev jag förvånad över litenheten. Dusch och toalett tar upp nästan en tredjedel av rummet. Ingen garderob, däremot en fiffig anordning som man fällde ut från väggen där man kunde lägga sin kappsäck. Den oerhört sköna sängen tog upp hela ena ändan av rummet där fönstret även var placerat.

Frukostmatsalen är värd

ett eget kapitel. Första morgonen var klart över förväntan på ett tvåstjärnigt hotell. Nästa morgon var lördagsmorgon, och vårt fredagshimmelrike förvandlades tyvärr till ett mindre helvete. Köer, inga muggar, inget kaffe, stressad personal, stökiga bord och bristande rutiner i de flesta led.

Vi betalade 5 800 kronor för två vuxna och två barn i ett familjerum (två rum med dörr emellan) i tre nätter inklusive frukost.

Trots frukostkaoset och de felaktiga angivelserna kan ändå hotellet rekommenderas. För det är modernt och fräscht – till lågt pris.

Tips 1:

Ta en taxi från Kastrup (kostar cirka 150 danska kronor) till hotellet i stället för att byta tåg och sedan gå med tunga väskor

Tips 2:

Ta med dig bärbara datorn, gratis trådlöst internet på alla rum

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024