Annons:

British Airways och Iberia skriver fusionsavtal

Det slutgiltiga avtalet för British Airways och Iberias sammangående har skrivits under. Flygbolagen bildar nu en av världens största flygbolagsgrupper.

Det nya bolaget kommer att heta International Airlines Group, men varumärkena British Airways och Iberia kommer att användas även i framtiden. Huvudkontoret kommer att placeras i London och British Airways ägare kommer att äga 55 procent av bolaget, skriver BBC News.
 
– Detta är ett viktigt steg i processen att skapa ett av världens ledande globala flygbolag som kommer att vara bättre utrustat att konkurrera med andra stora flygbolag och delta i framtida industrikonoslidering, säger Iberias vd Antionio Vazquez.
 
Gruppen kommer att flyga med sammanlagt 408 flygplan och transportera över 58 miljoner passagerare per år. Fusionen förväntas vara avslutat före årets slut och beräknas bespara flygbolagen 400 miljoner euro.
 
Ett möjligt hinder för fusionen är British Airways pensionsproblem. Ett av pensionsprogrammen har ett underskott på 2,7 miljarder pund, pengar som måste sparas in. Iberia har möjligheten att ställa in sammangåendet om man tycker att försöken att minska underskottet inte är tillfredsställande.

Kommentarer är stängda.