Annons:

Rikspolisstyrelsens upphandling skapar debatt om nollarvoden

Carlson Wagonlit Travel har vunnit Rikspolisstyrelsens och Försäkringskassans upphandlingar gällande resebyråtjänster. Detta ger nytt bränsle åt debatten om prispress och felaktiga upphandlingsmetoder hos offentliga myndigheter.

[i=483117;w440;nb;nl]
I Rikspolisstyrelsens upphandling erbjöd CWT nollarvoden i hela 34 av 42 olika bokningstyper, vilket gav resebyrån lägst totalpris. I upphandlingen tog CWT hänsyn till var det stora antalet transaktioner finns och satte nollarvoden där det inte fanns några transaktioner eller väldigt få transaktioner.
I tidigare artiklar har CWT kritiserat nollarvoden och förvånats över att kunderna inte reagerar. Ändå erbjuder ni själva nollarvoden i 80 procent av bokningstyperna?
– Jag förstår att det här kan ifrågasättas om man inte är insatt i hur vi har gjort vår prissättning. Vi har valt att se till helheten och det totala priset som vi erbjuder RPS på årsbasis. Det blir varierande arvoden eftersom upphandlingens struktur stimulerar till det, men faktum är att vårt totala årsarvode för RPS ligger i nivå med vårt tidigare avtal, säger Johan Wilson, vice vd för CWT Sverige.
Rikspolisstyrelsens och Försäkringskassans konton, som CWT även haft tidigare, ligger enligt vad Travel News erfar på 120 miljoner respektive 70 miljoner.
Flera resebyråchefer kritiserar Rikspolisstyrelsens upphandling och menar att en felaktig utvärdering gjorts på grund av att Rikspolisstyrelsen inte viktat transaktionsarvodena.
 
Läs mer om debatten kring Rikspolisstyrelsens upphandling i nästa nummer av tidningen Travel News, som kommer ut i slutet av veckan.
 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024