Annons:

StayAt i konkurs – klarade inte expansion i lågkonjunktur

Hotellkedjan StayAt har gått i konkurs. Den kraftiga expansionen i kombination med fasta hyresavtal blev dess fall.

Konkursen inleddes den 23 april, rapporterar Restauratören.
Problemen uppstod under 2009 då StayAt öppnade fyra nya anläggningar med totalt 615 rum. Eftersom de slutna hyresavtalen inte var omsättningsbaserade innebar det att hyreskostnaderna blev för höga när intäkterna föll under lågkonjunkturen.
– 50 procent av intäkterna från den svenska verksamheten gick till hyreskostnader, säger t f vd Johan Gustafsson, som kallades in i bolaget i november förra året för att försöka hitta en finansiell lösning ur krisen, till Restauratören.
Han lyckades dock inte hitta en lösning som alla parterna kunde acceptera. StayAts hotellfastigheter ägs av flera fastighetsbolag som valt olika lösningar. Fastighetsägaren till StayAt Mazetti i Malmö tar över driften själv. Hotellen i Bromma, Lund och Kista drivs sedan mitten på april av den tidigare huvudägaren till kedjan, familjen Stendahl, som även köpt loss namnet StayAt.
Fyra hotell ligger kvar i konkursbolaget, som bytt namn till So Nordic. Enligt Restauratören ska konkursförvaltaren driva verksamheten en månad till för att sedan se om berörda fastighetsägare vill ta över.
De fyra hotell som riskerar att läggas ner vid konkursen är Kaptensgatan i Malmö, Lindhagen i Stockholm, Göteborgshotellet samt StayAt-hotellet i Solna.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024