Annons:

Flygbolag nöjda med EU-kommissionens förslag

Flygbolagen tycker att EU-kommissionens förslag om stödåtgärder till flygbranschen är bra.

– Kommissionens riktlinjer är en bra och tydlig grund för branschens vidare diskussioner med de Skandinaviska regeringarna när vi ska hantera de finansiella konsekvenserna av naturkatastrofen, säger Mats Jansson, vd och koncernchef för SAS.
SAS anser att förslaget går i linje med det flygindustrin förordat både vad gäller kortsiktiga som långsiktiga likviditetsåtgärder.
 
– Nu är det viktigt att man använder sig av dessa riktlinjer på ett likartat sätt i hela Europa, så vi inte får en snedvridning av konkurrensen mellan Europas flygbolag. Det handlar ytterst om att säkerställa samhällets viktiga infrastruktur, säger Mats Jansson.
Sverigeflyg meddelar att man nu kommer att fortsätta diskutera åtgärder med den svenska regeringen och hoppas på att få hjälp med bland annat personalkostnader.
– Vi kan bara gissa varför EU lägger tillbaka ansvaret till länderna. Vi gissar att det beror på att olika flygbolag och olika länder är så väsentligt skilda i vilken påverkan vulkanutbrottet fick. Det finns flygbolag i Spanien som bara haft ett flygplan stående, medan hela flottor i Norra Europa har stått still, säger Michael Juniwik, vd för Sverigeflyg, i en kommentar till förslaget.

Kommentarer är stängda.