Annons:

Turisternas spritkonsumtion skadar utländska resemål

En undersökning från nätverket Schyst resande visar att svenskar dricker mer alkohol under semestern. Det finns en risk att den mängd alkohol som konsumeras på semesterorterna påverkar både miljö och lokalbefolkning. 

I en färsk rapport från TNS-Sifo på uppdrag av Europeiska tillfrågades 1000 svenskar om hur deras alkoholvanor ser ut på semestern. 60 procent svarade att de dricker mer alkohol när de befinner sig utomlands.
– Man är långt ifrån sin sociala kontext, vi kanske gör saker vi normalt inte skulle göra hemma och vi tar större risker, säger Sara Heine på IOGT-NTO.
Hon menar att det ligger ett ansvar hos researrangörerna att informera om vad för konsekvenser en hög alkoholkonsumtion kan innebära.
– Turismen ökar den fysiska tillgängligheten av alkohol. Människor är ute och dricker och det i sin påverkar ursprungsbefolkningen som kanske normalt inte har en alkoholkultur i sitt land.
Med alkoholkonsumtionen medföljer även ett slitage på miljön med flaskor och skräp som kastas på stränderna, säger Sara Heine.
IOGT som deltar i nätverket Schyst resande tycker att det bör finnas ett stort utbud av alkoholfria alternativ på hotellen och att personalen på hotellens barer ska utbildas i alkoholhantering.
– Resandet måste börja ske på andra villkor. Ökad konsumtion av droger, sexhandel och alkohol slår sönder den lokala kulturen.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024