Annons:

Nätresebyråer i Danmark slopar askavgifter

Flera nätresebyråer som säljer resor i Danmark slopar extraavgiften de hittills har tagit ut för att lämna tillbaka pengarna för flyg som ställts in på grund av askan.

När flygningar ställdes in i hundratal och biljettpengar skulle återbetalas meddelade flera nätresebyråer att en hanteringsavgift på upp till 300 kronor skulle tas ut, skriver Ekstra Bladet.
Det danska konsumentverket sätter nu stopp för detta. Det ska inte kosta konsumenten pengar att få tillbaka pengarna för en biljett när flyget ställts in, meddelar Forbrugerrådet och får stöd av Danmarks Rejsebureau Forening.
 
– Reglerna är enligt min värdering tydliga: Man ska få tillbaka hela beloppet. Kan man inte få det bör man klaga till konsumentverket, säger Mads Mølgaard Braüner, jurist hos Forbrugerrådet.
 
Strax efter beskedet slopade nätresebyråer avgiften. Exempelvis krävde Supersaver tidigare avgifter för att återbetala biljettpengar, men resebyrån gör det inte längre.
– Vi har tidigare krävt en administrationsavgift, som enligt vår uppfattning överensstämde med de EU-regler som finns på området. Tolkningen av reglerna på området var dessvärre inte helt klar och entydig och vi har på grund av osäkerheten kring reglerna tagit bort avgiften, säger Supersavers marketing manager Jan Hjørne-Larsen.
 
Travellink har hittills tagit ut en hanteringsavgift på 200 kronor per biljett. Efter påpressning från Danmarks Rejsebureau Forening slopar nu resebyrån avgiften.
 
Seat24, som liksom Supersaver ägs av Etraveli-koncernen, meddelade i lördags att man tagit bort sin askavgift på 295 kronor.
De slopade återbetalningsavgifter rör endast Danmark. Svenska Resebyråföreningen har inte gjort gått ut med några rekommendationer till sina medlemmar att avstå från krediteringsavgifter.  

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024