Annons:

British Airways gör rekordförlust för andra året i rad

Flygbolagets förluster fortsätter att öka och ytterligare en rekordförlust rapporteras för året som nyligen avslutades.

British Airways har under det senaste året sänkt sina omkostnader med 1 miljard pund, men räkenskapsåret som avslutades den 31 mars innebar ändå en ny rekordförlust. Före skatt gjorde flygbolaget en förlust om 531 miljoner pund. Detta är en omfattande försämring från fjolårets resultat, som också var en rekordförlust, om 401 miljoner pund, skriver Travelmole.
 
Resultatet inkluderar inte den senaste tidens problem med vulkanaska. Förklaringen till den förvärrade förlusten uppges istället vara lågkonjunkturen och en minskning i affärsresande.
 
Kapaciteten har under året sänkts med 4,9 procent men yielden minskade ändå 8 procent. Antalet anställda har minskats med 3 800 sedan mars ifjol, eller med över 6 000 sedan september 2008.
 
– Att återvända till lönsamhet kräver permanent förändring genom företaget och det är tråkigt att vår kabinpersonal inte förstår det, säger koncernchef Willie Walsh.
 
Det nuvarande året kunde enligt Walsh ”knappt ha en värre början” med stängt luftrum över Storbritannien på grund av vulkanaskan.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024