Annons:

Delta gör comeback på Arlanda

Delta Air Lines nya dagliga linje Stockholm-New York invigs på fredag. Det innebär att antalet flygningar till New York från Arlanda ökar från 12 till 19 gånger i veckan.

Förra året lade Delta ner sin linje Stockhom-Atlanta i efterdyningarna av den globala finanskrisen, men valde att behålla Atlantalinjen från Köpenhamn. Nu återvänder flygbolaget till Sverige men väljer denna gång att satsa på en linje till New York och John F Kennedy-flygplatsen.
– Vi är mycket glada att vara tillbaka i Sverige. Vi ser en tillväxt i både privat- och affärsresandet, särskilt till New York, och är övertygade om att den nya linjen blir en framgång, sade Frank Jahangir, biträdande försäljningschef för Delta Air Lines i Europa, Mellanöstern och Afrika, vid en pressträff på onsdagen.
Delta bedömer att 60 procent av de svenska resenärerna stannar i New York, medan 40 procent flyger vidare. Från JFK finns förbindelser till Florida, Los Angeles, Denver och Detroit, som bedöms vara viktiga destinationer för svenskar.
Konkurrenter från Arlanda blir Continental och SAS. Dessa flyger till Newark-flygplatsen.
För Arlanda är Deltas återkomst välkommen, eftersom flygplatsen tappat flera interkontlinjer under lågkonjunkturen. Malaysian drog in sin New Yorklinje, Deltas Atlantalinje lades ner liksom SAS Bangkok- och Pekinglinje.
Delta öppnar även en New Yorklinje från Köpenhamn på fredag. Från Köpenhamn flyger bolaget även fortfarande på Atlanta.
Det är allianspartnern Air France KLM som ansvarar för försäljning och marknadsföring av linjen. Sedan i maj 2009 har de bägge flygkoncernerna ett joint-venture för den transatlantiska trafiken, där de tillsammans driver och koordinerar trafiken samt delar på intäkterna.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024