Annons:

Sundsvallsflyg startar tågtrafik

Flygbolaget Sundsvallsflyg startar tågtrafik mellan Sundsvall och Stockholm.

Flygbolaget har fått godkänt av Transportstyrelsen och i december nästa år öppnar Sundsvallsflyg sin tågtrafik mellan Stockholm och Sundsvall.
 
Flygbolagsledningen räknar med att flygtrafiken mellan städerna kommer att få allt mindre betydelse och ger sig därför in i tågbranschen.
– När det blir dubbla spår på den här sträckan kommer flyget till och från Stockholm i princip att ha spelat ut sin roll. Det lär ta 10 till 15 år innan vi är där men vi måste vara framsynta och redan nu visa att Sundsvallsflyg är en aktör att räkna med, säger Johan Nikula verksamhetschef vid Sundsvallsflyg.
 
Sundsvallsflyg är beredda att investera mellan 35 och 40 miljoner på tågtrafiken och satsningen kommer att innebära en hel del nya arbetstillfällen. Företaget själv behöver anställa 12 nya medarbetare. Dessutom kommer den tågoperatör som man samarbetar med också att behöva mer personal.
 
– Vi kommer, i konkurrens med andra, att ansöka om vilka avgångar vi ska köra. Det räknar vi med ska komma kunden till gagn i form av pressade priser och bättre helhetslösningar. På det här sättet kan vi ta hand om resplaneringen hela vägen oavsett om du flyger eller åker tåg, säger Johan Nikula.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024